ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, στα Ιόνια Νησιά

Αστυνομικοί διένειμαν σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό

Την Παρασκευή (25.11.2022), Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών στην Κέρκυρα, τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο, αστυνομικοί των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, συμμετείχαν σε σχετικές δράσεις ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα οι δράσεις αφορούσαν τη διανομή φυλλαδίων σε κεντρικά σημεία των πόλεων και πραγματοποιήθηκαν :

·         στην Κέρκυρα, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του  Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, την Τοπική Μονάδα Υγείας Κέρκυρας, το Κέντρο Ερευνών για την Ισότητα- Συμβουλευτικό Κέντρο Κέρκυρας και το Περιφερειακό Τμήμα Ιονίων Νήσων του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας,

·         στη Ζάκυνθο, με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Ζακύνθου, 

·         στην Κεφαλονιά, με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς, τα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων Αργοστολίου, Σάμης και Ληξουρίου, καθώς και το ΚΕΘΕΑ –Κινητή Μονάδα Ιονίων Νήσων και  

·         στη Λευκάδα, με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λευκάδας.

Σκοπός της κοινής δράσης είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου ολοκληρωμένης ενημέρωσης των πολιτών, που αποσκοπεί στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. 

Υπενθυμίζουμε ότι για περιστατικά οι πολίτες μπορούν να καλούν:

Α) τον τηλεφωνικό αριθμό 100 της Ελληνικής Αστυνομίας είτε να αποστείλουν γραπτό μήνυμα στον ίδιο αριθμό αναγράφοντας ονοματεπώνυμο, ακριβή διεύθυνση, είδος επείγουσας ανάγκης και

Β) την 24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Τέλος, στοιχεία με τα τηλέφωνα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις όλων των Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, υπάρχουν διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ( www . astynomia . gr ). 

Δείτε επίσης

To BLOG

του Δημήτρη Τετράδη

Ionian Radio

"Συντονιστείτε"

Ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα
από την Ζάκυνθο


Διαφήμιση

Προβάλλετε την επιχείρησή σας ή τα προϊόντα σας στην ZantePresss 24. Προσφέρονται πολλοί τρόποι προβολής. Από απλό banner μέχρι και προσωπική σελίδα. Eλάτε σε επαφή μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

Αρχείο Ειδήσεων

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε την προηγούμενή μας εφημερίδα, με όλα τα άρθρα και το υλικό που έχουμε ανεβάσει από το 2012 που ξεκινήσαμε την έκδοσή της.

  Ο σύνδεσμος είναι εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κοινωνικά Δίκτυα

Στοιχεία Επικοινωνίας


© Zantepress 24.All rights reserved. Made with by Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πάνω