Skip to main content

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Άρθρο Διονύση Ακτύπη : «Στις ευρωεκλογές, δεν θα υπάρξει χαλαρή ψήφος, αλλά σκληρή απάντηση στο λαϊκισμό»

Άρθρο του Βουλευτή Ζακύνθου, Διονύση Ακτύπη, για τις προσεχείς ευρωεκλογές

Στις 11 Ιανουαρίου του 1980 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει από βήματος Βουλής, την αλησμόνητη φράση «Με την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα βγούμε από την αιώνια μοναξιά». Οφείλουμε μετά από όλα αυτά τα χρόνια να αναλογιστούμε πού θα ήταν και τι θα ήταν η Ελλάδα εάν δεν είχε ενταχθεί ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) 

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η ελληνική κοινωνία βίωσε πολύ δύσκολες στιγμές, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Από την οικονομική κρίση, στην πανδημία και στις συνέπειες ενός πολέμου. Παρά τις δυσκολίες, παρά την τοξικότητα και τον λαϊκισμό, ο ελληνικός λαός κατάφερε και άντεξε. Σε αυτή την πορεία όμως και στην ανάσχεση της «καταστροφής» συντέλεσε καθοριστικά και η συμβολή της ΕΕ. 

Η σχέση μας λοιπόν με την Ευρώπη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη. Μια σχέση που οφείλουμε όχι μόνο να προστατεύσουμε και να συντηρήσουμε, αλλά μια σχέση την οποία πρέπει να οικοδομήσουμε περαιτέρω, προβάλλοντας τις ελληνικές θέσεις και αξιώσεις με μόνο γνώμονα τα Εθνικά Δίκαια και Συμφέροντα, όπως κάναμε όλα τα τελευταία χρόνια, που στο τιμόνι της διακυβέρνησης του τόπου βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Δεν είναι κομματική θέση ή πολιτική αντίληψη, ευτυχώς παρά τα ψεύδη και τον λαϊκισμό, παρά τις εύκολες υποσχέσεις κάποιων, η πλειονότητα του ελληνικού λαού, ανεξάρτητα και το τονίζω αυτό, ανεξάρτητα,  από πολιτικές απόψεις και πεποιθήσεις έχει αντιληφθεί την πραγματικότητά. 

Γνωρίζει πως η θέση μας στην Ευρώπη και τον κόσμο άλλαξε. 

Ο Κ. Μητσοτάκης παρέλαβε μια χώρα, παρία της Ευρώπης και σήμερα την έχει κάνει παράδειγμα και θετικό σημείο αναφοράς. Αυτή λοιπόν την πορεία πρέπει να συνεχίσουμε και για αυτό οι προσεχείς ευρωεκλογές αποτελούν σημείο αναφοράς. 

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο  χαλαρής ψήφου, ούτε πρέπει να εφησυχάσουμε. 

Στην Ευρώπη και στο Ευρωκοινοβούλιο έχουμε να δώσουμε πολλές και σκληρές μάχες. Μάχες που θα καθορίσουν τον τρόπο ζωής μας, μάχες που αφορούν την άμυνα και την ασφάλεια της Πατρίδας μας, την καλύτερη κατανομή και τη διεκδίκηση περισσοτέρων ευρωπαϊκών πόρων, την στήριξη των νέων παιδιών, των αγροτών μας και των ευπαθών ομάδων. Αυτά και ακόμη περισσότερα, διακυβεύονται τις 9 του Ιούνη. 

Απέναντι στο λαϊκισμό και τους κήρυκες του, απέναντι σε εκείνους που πορεύονται και πολιτεύονται στηριζόμενοι στις τεχνικές εντάσεις και στην συκοφάντηση, απέναντι σε εκείνους που δεν έχουν σχέδιο παρά μόνο ανέξοδες μεγαλοστομίες, καλώ όλους τους Έλληνες πολίτες να επιλέξουν την σταθερότητα και την ανάπτυξη. 

Να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις προσέχεις εκλογές και να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. 

Να επιλέξουν να στείλουν στην επόμενη Ευρωβουλή ανθρώπους ικανούς, που μπορούν να διεκδικήσουν και να αγωνιστούν για τις ελληνικές θέσεις μέσα σε ένα διαρκές μεταβαλλόμενο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον.

Η πολιτική είναι μαραθώνιος και όχι σπρίντ. Είναι ουσία και όχι εικόνα. Έχει ως στόχο τη λύση του προβλήματος όχι την διαιώνιση του. 

Διανύσαμε ένα μακρύ δρόμο προς την ανάπτυξη και τη σταθερότητα. Με δυσκολίες, πολλές φορές και με λάθη, τα οποία τα αναγνωρίσαμε και τα διορθώσαμε. 

Δεν κρυφτήκαμε. Αγωνιστήκαμε για όλες τις Ελληνίδες και όλους του Έλληνες. Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. 

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Στις 9 Ιούνη λοιπόν, συνεχίζουμε την αναπτυξιακή πορεία της Πατρίδας μας, με μια ισχυρή Ελλάδα και τη Νέα Δημοκρατία, μέσα σε μία Ευρώπη που αλλάζει. Στις 9 του Ιούνη επιλέγουμε Σταθερότητα, επιλέγουμε Ασφάλεια, επιλέγουμε Ανάπτυξη. Στηρίζουμε το Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Συνεχίζουμε πιο ενωμένοι και βαδίζουμε, ΣΤΑΘΕΡΑ, ΤΟΛΜΗΡΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ!

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 

Δείτε επίσης

To BLOG

του Δημήτρη Τετράδη

Ionian Radio

"Συντονιστείτε"