ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Γιώργος Αρμένης : Σκέψεις

ΑΠΛΗ  ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  ΠΑΝΤΟΥ

Οι 21 από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας, που έχουν προκύψει από αναλογικά εκλογικά συστήματα.

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που είχε σύνθημα το «Μένουμε Ευρώπη»  συκοφαντεί αυτό που αποτελεί τον Ευρωπαϊκό κανόνα.

Οι εκλογές που έρχονται μέσα σε ένα περιβάλλον σκανδάλων, διασπάθισης του δημοσίου χρήματος (7,5 δις αναθέσεις σε ημετέρους) και εκτεταμένων παράνομων παρακολουθήσεων του πολιτικού κόσμου γίνονται με το εκλογικό σύστημα της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ.

Η απλή αναλογική αποτελεί τον αναγκαίο όρο για να αλλάξει το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας και να περάσουμε στην εποχή των κυβερνήσεων συνεργασίας, με προγραμματικές δεσμεύσεις, όπως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν πρόκειται ΜΟΝΟ για θέμα ηθικής και δικαιοσύνης. Παρόλο που ούτε η ηθική ούτε η δικαιοσύνη είναι έννοιες που πρέπει να βρίσκονται εκτός πολιτικής.

Πρόκειται για μέτρο που κρίνει τη δομή και τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, τον τρόπο και την ουσία της παραγόμενης πολιτικής. Κρίνει την ποιότητα της Δημοκρατίας και των παραγόμενων πολιτικών.

Η  Ν.Δ  ¨συνωμοτεί ¨σε βάρος της συνεργατικής σκέψης και της ανάπτυξης κοινωνικών ικανοτήτων και λύσεων. Διαμορφώνει με όλα τα μέσα ένα πολιτισμικό παράδειγμα που θέλει να περιορίσει , οτιδήποτε χρειάζεται να επιτύχουμε συλλογικά, με τρόπο που μοιάζει σαν πάλη ανάμεσα σε αντίθετες πλευρές. Έτσι ο πολιτικός λόγος χάνει την αξία του και μετατρέπεται σε αρνητική διαφήμιση . Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ μετατρέπεται σε διαδικασία αναζήτησης ακραίων και πολωτικών εκφραστών των διαφορετικών απόψεων.

Η μονοκομματική κυβέρνηση του Μητσοτάκη έχει μετατρέψει τη Δημοκρατία σε ένα ισχυρότατο εργαλείο εξυπηρέτησης συγκεκριμένων «οικογενειών»  που μέσα από τη σύγκρουση των συμφερόντων τους  επιχειρούν να οδηγήσουν τις πολιτικές εξελίξεις με δημόσιους  εκβιασμούς.

Οι Έλληνες Σκεπτικοί αποκαλούσαν εποχή την προσωρινή αναστολή κρίσης σχετικά με την αλήθεια ή την ανακρίβεια μιας ιδέας ή την πίστη ή δυσπιστία  σε μια ιδέα (πολιτική προγραμματική πρόταση), μέχρις ότου είναι δυνατό να επιτευχθεί ένας καλύτερος προσδιορισμός.

Οδηγούμαστε ταχύτατα σε τέλος εποχής.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ

 

 

 

Δείτε επίσης

To BLOG

του Δημήτρη Τετράδη

Ionian Radio

"Συντονιστείτε"

Ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα
από την Ζάκυνθο


Διαφήμιση

Προβάλλετε την επιχείρησή σας ή τα προϊόντα σας στην ZantePresss 24. Προσφέρονται πολλοί τρόποι προβολής. Από απλό banner μέχρι και προσωπική σελίδα. Eλάτε σε επαφή μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

Αρχείο Ειδήσεων

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε την προηγούμενή μας εφημερίδα, με όλα τα άρθρα και το υλικό που έχουμε ανεβάσει από το 2012 που ξεκινήσαμε την έκδοσή της.

  Ο σύνδεσμος είναι εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κοινωνικά Δίκτυα

Στοιχεία Επικοινωνίας


© Zantepress 24.All rights reserved. Made with by Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πάνω