Skip to main content

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

«Φρένο» στα σενάρια ανασχηματισμού – Η πιο «δύσκολη» ΔΕΘ του πρωθυπουργού

-          Αλλάζει (και) η ώρα της συνέντευξης Μητσοτάκη – Η πιο «δύσκολη» ΔΕΘ του πρωθυπουργού

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έβαλε, ωστόσο, γεγονός είναι ότι καλείται να κάνει «restart» - και ίσως η κατάλληλη ευκαιρία να είναι η φετινή ΔΕΘ

*Κείμενο: Νατάσα Ρουγγέρη

Μία ώρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δηλαδή στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Θα πει κανείς, βέβαια, τι είναι μια ώρα μπροστά σε ολόκληρη εβδομάδα που πήγε πίσω όλο το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, λόγω της τεράστιας καταστροφής στη Θεσαλία από την φονική κακοκαιρία Daniel;

Ούτως ή άλλως, η φετινή ΔΕΘ για τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση είναι πιθανότατα η πιο δύσκολη από όλες, καθώς τον θρίαμβο της διπλής εκλογικής νίκης διαδέχθηκε μία νέα κυβερνητική θητεία που, προς το παρόν, μετρά κυρίως αστοχίες, λάθη, αποτυχίες και καταστροφές.

-          Θα κληθεί να δώσει απαντήσεις

Παρ’ όλα αυτά και παρά την αναβολή της παρουσίας του στην Θεσσαλονίκη κατά μία εβδομάδα, ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιαστεί ως κρυπτόμενος, γι’ αυτό και αποφάσισε απλά να αναβάλει και όχι να ακυρώσει το πρόγραμμά του στη ΔΕΘ, ενώ ξεκαθάρισε – παρά τα «στοιχήματα» και τα σενάρια περί του αντιθέτου – πως και ομιλία στο Βελίδειο θα κάνει, και συνέντευξη Τύπου θα δώσει, στην οποία αναμφίβολα θα επιχειρήσουν να τον «στριμώξουν» οι εκπρόσωποι του Τύπου.

Γεγονός είναι, πάντως, ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης τον κατηγορούν και για ένα λόγο ακόμη: πως κράτησε για τον εαυτό του το τελευταίο διήμερο της ΔΕΘ, ακριβώς για να μην έχει αντίλογο από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

-          Ζητείται «restart»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί, ωστόσο, στη δυσχερή θέση να δικαιολογήσει μία σειρά λαθών και παραλείψεων, να απαντήσει σε καταγγελίες για κυβερνητική «αδιαφορία» ή «επιπολαιότητα» απέναντι στις έγκυρες προειδοποιήσεις των επιστημόνων για τη θεομηνεία στην κεντρική Ελλάδα – και αυτή τη φορά, θα πρέπει να πει κάτι παραπάνω από την υπαρκτή σφοδρότητα της κλιματικής κρίσης που βιώνει ο πλανήτης και η Μεσόγειος.

Παράλληλα, ίσως χρειαστεί να «βάλει πλάτη» σε υπουργούς που συγκεντρώνουν τα «πυρά» των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη διαχείριση μιας σειράς κρίσεων, καθώς οι παραιτήσεις Μηταράκη και Βαρβιτσιώτη δεν φαίνονται ικανές να κατευνάσουν τα πνεύματα και τις αντιδράσεις.

Η είδηση, μάλιστα, ότι η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να στηρίξει τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, την Πέμπτη, «βαραίνει» περισσότερο το κλίμα, ενώ και η επιχείρηση «πάγος» στο «θέμα Κικίλια» προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις.

Σε κάθε περίπτωση και παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε «φρένο» και στα σενάρια ανασχηματισμού, γεγονός είναι ότι καλείται να κάνει «restart» – και ίσως η κατάλληλη ευκαιρία είναι η φετινή ΔΕΘ – γιατί η νέα κυβερνητική του θητεία δεν μετρά ούτε τρεις μήνες και ήδη έγινε «βαριά κι ασήκωτη»…

Πηγή:in.gr

Δείτε επίσης

To BLOG

του Δημήτρη Τετράδη

Ionian Radio

"Συντονιστείτε"