ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ζάκυνθος : Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Σύμφωνα με το υπ΄αριθμ πρωτ. 20581/10-03-2023  έγγραφο του Υπουργείο Εσωτερικών τo Σαββάτο 25 Μαρτίου 2023 ο Ελληνισμός θα εορτάσει την  Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

-  Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 11:00π.μ., προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών των μαθητών, σπουδαστών στο Ηρώο των Πεσόντων, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ζακύνθου, υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για λόγους δημόσιας υγείας.

Το Σαββάτο 25 Μαρτίου 2023:

1. Με την ανατολή ηλίου, έπαρση της Σημαίας στο ιστορικό φρούριο της Πόλης και η Φιλαρμονική θα περιέλθει τις πλατείες και τις οδούς, παιανίζοντας εθνικά θούρια και εμβατήρια, ενώ παράλληλα οι καμπάνες των εκκλησιών θα σημαίνουν χαρμόσυνα.

2. Επίσημη Πανηγυρική Δοξολογία 10:30π.μ.  (υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.), στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιος Δ΄, με το ιερατείο της πόλης και εκφώνηση πανηγυρικού λόγου.

3. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων 11:00π.μ., από τις Αρχές, τα σώματα ασφαλείας και φορείς του τόπου, υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για λόγους δημόσιας υγείας.

4. Στο χώρο μπροστά από το Μέγαρο της Π.Ε. Ζακύνθου στις 11:45π.μ. θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των σχολείων της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, των Σωμάτων Ελληνικού Οδηγισμού και Ελλήνων Προσκόπων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με την καθιερωμένη τάξη υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για λόγους δημόσιας υγείας.

5.  Μετά το πέρας της παρέλασης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ζακύνθου κ. Αικατερίνη Μοθωναίου θα δεχθεί στο Μέγαρο της Π.Ε. Ζακύνθου, τις Αρχές και τους Πολίτες του Νομού.

·         Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν: οι ΠΟΛΙΤΕΣ και οι ΑΡΧΕΣ, σύμφωνα με την καθιερωμένη τάξη.

·         Παρακαλείται η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου να φροντίσει τα σχετικά με την Ιεροτελεστία, η Αστυνομική  Δ/νση Ζακύνθου και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου για την τάξη και ο Δήμος Ζακύνθου για την συμμετοχή της Φιλαρμονικής.

·         Ορίζεται τελετάρχης στο χώρο κατάθεσης στεφάνων ο κ. Ιωάννης Κλάδης Μόρφης Ιωάννης αναπλ. Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΕ Ζακύνθου. 

·         Ορίζουμε γενικό σημαιοστολισμό, σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. πρωτ. 20580/10-03-2023 απόφασης του Υπ. Εσωτερικών, από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου 2023 μέχρι και την δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023.

·         Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, των Κτιρίων της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, καθώς και των Τραπεζικών Καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες της 24ης  και 25ης Μαρτίου 2023 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης της εορτής.

·         Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

                                                                                                                        Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                                                                                                                         Αικατερίνη Μοθωναίου

Δείτε επίσης

To BLOG

του Δημήτρη Τετράδη

Ionian Radio

"Συντονιστείτε"

Ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα
από την Ζάκυνθο


Διαφήμιση

Προβάλλετε την επιχείρησή σας ή τα προϊόντα σας στην ZantePresss 24. Προσφέρονται πολλοί τρόποι προβολής. Από απλό banner μέχρι και προσωπική σελίδα. Eλάτε σε επαφή μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

Blog Ειδήσεων

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε όλες τις ειδήσεις σε blog.

  Ο σύνδεσμος είναι εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κοινωνικά Δίκτυα

Στοιχεία Επικοινωνίας


© Zantepress 24.All rights reserved. Made with by Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πάνω