Skip to main content

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Όλα όσα είπε ο Λαπόρτα για Πικέ και Μέσι

Δηλώσεις που θα συζητηθούν από τον ισχυρό άνδρα των «μπλαουγκράνα».

Λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση του Ζεράρ Πικέ από την ενεργό δράση, ο ισχυρός άνδρας της Μπαρτσελόνα, Τζοάν Λαπόρτα παραχώρησε συνέντευξη στο καταλανικό «Sport» μιλώντας για τον αποχαιρετισμό του Ισπανού κεντρικού αμυντικού, αλλά και την ενδεχόμενη επιστροφή του Λιονέλ Μέσι στην Βαρκελώνη.

«Η αποχώρηση του Πικέ είχε αποφασιστεί από τον ίδιο. Πιθανώς να έχει ως κίνητρο ένα αθλητικό θέμα. Αν ο Ζεράρ είχε την εμπιστοσύνη του προπονητή και έπαιζε αδιαμφισβήτητα βασικός, προφανώς δεν θα έφευγε. Ο Πικέ έχει αποφασίσει τι ήθελε να κάνει και εμείς, από το διοικητικό συμβούλιο, τον σεβόμαστε. Ο Τσάβι ήταν πολύ ειλικρινής μαζί του. Από την πρώτη στιγμή ο τεχνικός του είπε ότι δεν τον υπολόγιζε και συζήτησα και την κατάσταση μαζί του.

Αλλά ο Ζεράρ είναι ένας ανταγωνιστικός άνθρωπος, ένας νικητής, και εξακολουθούσε να βλέπει τον εαυτό του ως βασικό και ήθελε να συνεχίσει. Αν και στο τέλος είδε την πραγματικότητα και πήρε την απόφαση. Είχε έναν τρόπο να αποχαιρετήσει τον σύλλογο, δεδομένης της βιασύνης, πολύ ωραίος. Θέλουμε πάντα οι ήρωές μας να είναι αιώνιοι αλλά είναι αδύνατο. Ο σύλλογος του πληρώνει ό,τι αντιστοιχεί μέχρι την τελευταία μέρα που εργάστηκε», ήταν τα λόγια του προέδρου της Μπαρτσελόνα Τζοάν Λαπόρτα για την αποχώρηση του Ζεράρ Πικέ.

Σχετικά με την πιθανή επιστροφή στη Βαρκελώνη του Λιονέλ Μέσι, ο ισχυρός άνδρας των «μπλαουγκράνα» ανέφερε: «Ο Λίο ξέρει ότι στη Μπάρτσα έχει πάντα το σπίτι του. Ας μην μιλήσω όμως για τον Λίο γιατί είναι παίκτης άλλης ομάδας και θα μπαίναμε ξανά σε μια σειρά από δηλώσεις και αντεγκλήσεις που δεν θα μας ωφελούσαν καθόλου. Έχει συμβόλαιο σε ισχύ με ευρωπαϊκό σύλλογο. Μπορώ μόνο να πω ότι ο Λέο ήταν ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία της Μπάρτσα».

Αναφορικά με τον Ζόρντι Άλμπα τόνισε: «Σεβόμαστε τα συμβόλαια. Και ο Ζόρντι έχει συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024. Και θα το σεβαστούμε. Ο Ζόρντι είναι επίσης μεγάλος οπαδός της Μπαρτσελόνα. Δεν θέλω να μπω σε κανενός είδους αντιπαράθεση. Η απόφαση του Ζεράρ ήταν προσωπική και υποκινήθηκε από την αθλητική του κατάσταση. Ο Άλμπα κάνει καλή σεζόν, δίνει τον εαυτό του στο έπακρο και δεν θέλω να μπω σε άλλες συζητήσεις».

Όσον αφορά στην οικονομική κατάσταση του συλλόγου: «Η ανώνυμη εταιρεία, με πρόεδρο εμένα δεν θα τελειώσει ποτέ. Ο λόγος που υπάρχω ως πρόεδρος της Μπάρτσα είναι ότι η Μπάρτσα δεν είναι ποτέ ανώνυμη εταιρεία, ότι η Μπάρτσα ανήκει πάντα στα μέλη του συλλόγου. Είμαι σταθερός υπερασπιστής, όπως πιστοποιεί η καριέρα μου, ότι η Μπάρτσα είναι πάντα ιδιοκτησία των μελών της. Με τους socios σώσαμε την Μπάρτσα από την καταστροφή, την ανακτούμε οικονομικά και καταφέραμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Δεν έχουμε πλέον τους φόβους για την έναρξη της θητείας, όπως όταν λάβαμε μια τόσο καταστροφική κληρονομιά».

Ενώ ερωτηθείς για την Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα, ο διοικητικός ηγέτης της Μπαρτσελόνα, τόνισε: «Η Super League είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Αλλά μπορείς να κερδίσεις μόνο μέσω του διαλόγου. Αυτό που στοχεύει η Super League είναι να βελτιώσει το ποδόσφαιρο, παλεύει για τη βιωσιμότητα του ποδοσφαίρου, για να βγουν οι σύλλογοι από την καταστροφή, ώστε οι σύλλογοι να είναι όλο και πιο ανταγωνιστικοί και να έχουν περισσότερους πόρους. Από την αρχή, για τους ιδρυτικούς συλλόγους, υπάρχει αρχικό μπόνους 1 δισ. ευρώ. Και ανά σεζόν θα μπορούσαμε να παίρνουμε περίπου 300 εκατομμύρια ετησίως σε αυτή τη διοργάνωση. Επιπλέον, το κλειδί της Super League είναι ότι οι σύλλογοι θα έχουν διακυβέρνηση. Η UEFA θα είναι προφανώς στο τραπέζι της διακυβέρνησης, αλλά οι σύλλογοι θα έχουν την πλειοψηφία».

Πηγή:in.gr

Δείτε επίσης

To BLOG

του Δημήτρη Τετράδη

Ionian Radio

"Συντονιστείτε"