Skip to main content

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Το μήνυμα του Μπαρτζώκα σε Κάνααν και η ευκαιρία στην Πάτρα

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει ιδανικά την σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν την Πέμπτη (24/11) το βράδυ στο ΣΕΦ με 86-76 της Άλμπα Βερολίνου και να βελτιώνουν το ρεκόρ τους σε 7-3, όντας πλέον στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω μονάχα από την Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη.

Ωστόσο αυτό που προξένεψε εντύπωση σε πολλούς στην αναμέτρηση με τους Γερμανούς, ήταν επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα, να χρησιμοποιήσει μόλις έξι λεπτά τον Αιζάια Κάνααν. Μια επιλογή καθόλου τυχαία, η οποία έχει εξήγηση.

Ο Κάναν έχει αγωνιστεί και στα 10 παιχνίδια που έχει δώσει ο Ολυμπιακός στην Euroleague, έχοντας μέσο όρο 4.9 πόντους, με 39.1% στα δίποντα, 33.3% στα τρίποντα και 80.0% στις βολές, έχοντας μόλις 1.2 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Αντίθετα, ο Ντόρσεϊ πέρσι σε 38 αναμετρήσεις είχε 12.8 πόντους, με 51.1% στα δίποντα, 37.3% στα τρίποντα, 78.6% στις βολές, 2.0 ασίστ και 10.3 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Έλληνας τεχνικός στέλνει μήνυμα με τον τρόπο του στους παίκτες πως όσο δεν αποδίδουν αυτά που πρέπει και χρειάζεται η ομάδα τόσο θα κάθονται στον πάγκο. Ο Αμερικάνος πάουερ ήρθε στο μεγάλο λιμάνι με σκοπό να μπει στα παπούτσια του γκάρντ των Ντάλας Μάβερικς

Είναι εξαιρετικός σουτέρ, δίνει λύσεις στην επίθεση και αρκετές φορές λειτουργεί εξαιρετικά στο «3» δίπλα στον Σάσα Βεζένκοφ, ωστόσο στην άμυνα παρουσιάζεται μέχρι στιγμής αρκετά ευάλωτος.

Δεν βγάζει και ενέργεια στα ριμπάουντ, με αποτέλεσμα ο εκάστοτε αντίπαλος να μαζεύει άνετα επιθετικά. Χρειάζεται να σκληρύνει περισσότερο στην άμυνα. Είναι φανερό πως δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη. Στα περισσότερα παιχνίδια σημειώνει ένα δύο καλάθια και στην συνέχεια κινείται σε ρηχά νερά, δείχνοντας πως του λείπει η διάρκεια.

Την στήριξη από τον οργανισμό του Ολυμπιακού είναι σίγουρο πως την έχει. Άλλωστε φρόντισε να το κάνει σαφές ο ίδιος ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τις δηλώσεις του: «Είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να προσαρμοστεί γρήγορα στο σύστημά μας. Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ, χρειάζεται χρόνος».

Μπορεί οι πρώτοι μήνες της θητείας του με τα «ερυθρόλευκα» να μην έχουν εξελιχθεί όπως θα ήθελε, ωστόσο ο Αμερικανός έχει μια τεράστια ευκαιρία, ώστε να κάνει το restart.

Να βρει τον ρυθμό, τα σουτ, την ενέργεια, ώστε να κάνει αυτό το μεγάλο ματς που θα τον «ξεκλειδώσει».

Τον ρυθμό τα σουτ και την ενέργεια μπορεί να τα αναζητήσει… απόψε στην Πάτρα εκεί, όπου ο Ολυμπιακός διασταυρώνει τα «ξίφη» του με τον Προμηθέα (19.15) για την 7η αγωνιστικής της Basket League.

Και το μεγάλο ματς; Φυσικά αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό την επόμενη Δευτέρα στο ΣΕΦ, εκεί όπου οι Πειραιώτες θέλουν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί και να «αγκαλιάσουν» για τα καλά την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα της έδρας στην κανονική διάρκεια.

Για να το καταφέρει αυτό ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη, παίκτες «killer», έμπειρους οι οποίοι μπορούν να βγουν μπροστά και να βάλουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους.

Ένας από αυτούς είναι και ο Αιζάια Κάνααν, αρκεί να το αποδείξει και στην πράξη…

Πηγή:in.gr

Δείτε επίσης

To BLOG

του Δημήτρη Τετράδη

Ionian Radio

"Συντονιστείτε"